Petogodišnja ulaganja preko od 100 miliona evra

Domaće i strane kompanije na gradskom području Sremska Mitrovica su od 2006. do danas investirale 102 miliona evra. Reč je o devet stranih i dve domaće kompanije, a zahvaljujući tim ulaganjima posao je dobilo 2.050 radnika, potvrđeno je Tanjugu u Gradskoj upravi za privredu i investicije. Samo u livnicu "Sirmijum stil" (Sirmium steel), izgrađenom italijanskim kampitalom, uloženo je 35 miliona evra, a posao je dobilo 200 radnika. Sada je sasvim izvesno da će "Sirmijum stil" graditi i valjaonicu žice, najverovatnije 2012. godine. Vrednost te nove investicije procenjuje se na 25 miliona evra, a planira se da radno mesto dobije još 200 radnika. "Iton elektrik" (Eaton Electric) je u svoj ovdašnji pogon u kome se izrađuju elementi za distribuciju električne energije, uložio pet miliona evra i u njemu je sada zaposleno 1.080 radnika. Polovinom idućeg meseca u tom pogonu će biti organizovana velika proslava, s obzirom da ta kompanija, koja zapošljava više od 70.000 radnika širom sveta, slavi 100. godina postojanja.

Petogodišnja ulaganja preko od 100 miliona evraDomaće i strane kompanije na gradskom području Sremska Mitrovica su od 2006. do danas investirale 102 miliona evra.

Reč je o devet stranih i dve domaće kompanije, a zahvaljujući tim ulaganjima posao je dobilo 2.050 radnika, potvrđeno je Tanjugu u Gradskoj upravi za privredu i investicije.

Samo u livnicu "Sirmijum stil" (Sirmium steel), izgrađenom italijanskim kampitalom, uloženo je 35 miliona evra, a posao je dobilo 200 radnika.

Sada je sasvim izvesno da će "Sirmijum stil" graditi i valjaonicu žice, najverovatnije 2012. godine.

Vrednost te nove investicije procenjuje se na 25 miliona evra, a planira se da radno mesto dobije još 200 radnika.

"Iton elektrik" (Eaton Electric) je u svoj ovdašnji pogon u kome se izrađuju elementi za distribuciju električne energije, uložio pet miliona evra i u njemu je sada zaposleno 1.080 radnika.

Polovinom idućeg meseca u tom pogonu će biti organizovana velika proslava, s obzirom da ta kompanija, koja zapošljava više od 70.000 radnika širom sveta, slavi 100. godina postojanja.

Britanska kompanija "Metalfer" podigla je pre pet godina pogon u kome danas ima 200 radnika, a ta investicija je vredna 20 miliona evra.

Najveću domaću investiciju, vrednu 1,5 miliona evra realizovala je "Slaviamed" koja u ovdašnjem pogonu ima 40 radnika.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik